Hoe en wat

Herrie in het huwelijk is een samenwerking. Een samenwerking van partijen welke allen hetzelfde doel naleven: u zo goed mogelijk bij te staan in deze belangrijke periode in uw leven.

Indien u twijfelt over uw huwelijk / relatie dan kunt u gezamenlijk terecht voor relatietherapie. Wenst u liever alleen te komen en alleen te ontdekken wat u echt wilt, dan kunt u terecht bij onze coach, onze RLP.

Heeft u besloten uw relatie te willen beeindigen, dan kunt u bij ons terecht voor algehele begeleiding van het scheidingsproces. Het heeft de voorkeur dat u samen komt en tezamen, via mediation, uw scheiding regelt. Indien u niet samen om tafel wilt of kunt, dan kunt u ook bij ons terecht voor eenzijdige verzoeken.

Indien u samen komt, zal De Scheidingsplanner (financieel mediator) het proces begeleiden. De Scheidingsplanner zal u beider wensen in kaart brengen en aan de hand daarvan zal De Scheidingsplanner een Scheidingsplan voor u vervaardigen. Middels het Scheidingsplan krijgt u inzicht, zodat u in een volgende bespreking keuzes kunt maken en beslissingen kunt nemen. Vervolgens kunt u tezamen afspraken maken.

Heeft u een woning en wenst een van beiden de mogelijkheid te bezien om in de woning te blijven, of wellicht wenst u (beiden) een nieuwe woning aan te kopen, dan is er een nauwe samenwerking met een hypotheek adviseur. Ook is er de samenwerking met een makelaar, zodat uw woning juist getaxeerd kan worden of dat de makelaar u kan begeleiden met betrekking tot de verkoop en /of aankoop van een woning.

Tevens is er een samenwerking met een advocaat en een notaris, zodat de laatste juiste puntjes op de i gezet kunnen worden….

Ook kunt u voor, tijdens en/of na de scheidingsprocedure gebruik maken van de diensten van een kindcoach en/ of ouderschapsplanner. U mag gebruik maken van de diensten, maar het hoeft natuurlijk niet. Dit alles is onder het mom om u geheel te ontzorgen, zodat u zich kunt richten op de zaken die er voor u op dat moment toe doen…